در طی مقاله هایی در نظر داشتیم که شما را در مورد عفونتی به نام تل ، سنگ گلو و یا قاروق بیشتر آشنا کنیم و روش هایی هم برای تل گیری به شما آموزش داده ایم اما در ایم مقاله میخواهیم تل گیری از نظر علمی رو بررسی کنیم که بدانیم آیا صاحب نظران که دارای مدارک پزشکی هستند آیا تل یا قاروق رو صحیح میدانند یا آن را مانند اکثریت جامعه خرافاتی بیش نمیدانند.
شما میتوانید تجربه های خود را به صورت خاطره ، فیلم ، گزارش خبری و تشکر از تولگیر برای ما به آدرس ایمیل TOLGIR.IR(@)GMAIL.COM ارسال نمایید
اپلیکیشن تولگیران به مناسبت عید سعید فطر به مدت یک هفته به صورت رایگان در اختیار کاربران عزیز قرار گرفته است . پیش از این اپلیکیشن تولگیران به مبلغ 25 هزار تومان از طریق فروشگاه اینترنتی شرق هاست برای فروش عرضه شده بود که به دلیل استقبال شما عزیزان فقط به مدت یک هفته به صورت رایگان عرضه میشود . لازم به ذکر است درآمدهای ناشی از فروش این اپلیکیشن صرفا جهت تحقیقات میدانی این روش طب سنتی مصرف خواهد شد. در این اپلیکیشن ضمن درج تجربیات شما آدرس افراد مطمئن و مورد رجوع مردم در شهرستانهای مختلف درج میشود تا ان شاءالله رنج کمتری دچار نوزادان و کودکان این سرزمین شود . برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمائید.
مطالبی که در میخوانید برگرفته از خبرگزاری طب اسلامی است.
معرفی تل
یکی از روشهای درمان متداول و کارا در طب قدیم و طب سنتی روش (تُل) گیری است که اثری آنی و بیمار را سریعاً از درد و ناراحتی خلاص میکرده است و در قدیم و بعضاً در حال حاضر و در بعضی نقاط این کشور پهناور متداول بوده و در هر قوم و شهری به نامی گفته میشود.
تُل گیری اساساً مخصوص افراد رگگیر بوده و کسی که رگگیر بوده معمولاً
به روشهای دیگر این مهارت تبحر داشته مثل نافگیری، قولنجگیر، در رفتگی
و رگ به رگ شدن اعضاء و جمجمهگیر و دیگر هنرهای نزدیک به آن که روشهای
درمانی بکر متداول قدیمی طب سنتی بوده و اِشراف کاملی بدانها داشته و دارند.
قاروق شدن بچه
قاروق شدن بچه چیست و چه عاملی باعث به وجود آمدنش میشود ؟
تُل به معنی گِرده یا چیز دیگر مثل خرده غذا، دانههای حبوبات مثل عدس، ماش، گندم، شاهدانه و گاهی نخود و لوبیا یا خرده گوشت و سبزی و بعضاً جسم خارجی کوچک مثل خرده استخوان، کاغذ خرده یا باقیماندهٔ غذائی است که خوب جویده نشده است، که معمولاً نوزادان از زمانیکه شروع به غذا خوردن میکنند چون تجربهٔ جویدن و بلع کامل را ندارند و یا در سنی که تازه به چهار دست و پا رفتن افتادهاند به این معضل گرفتار میشوند زیرا هر چیزی را به دور از چشم مادر در دهان میگذارند که در نتیجه بیشترین مشتریان تُل گیر کودکان ۱ تا ۵ سال هستند.
در کودک به علتی که شرح داده شد یک خرده غذا و یا یک یا دو عدس نیمه
یا درسته در آن حفره گیر میکند و هر چه دیرتر آن اجسام خارج شوند هم
به حجم آنها اضافه میشود و بدین ترتیب مشکلات کودک بیشتر میشود
چون امکان دارد آن خرده غذاها در آنجا عفونی شده و این عفونت به معده،
روده و در نهایت خود کودک را آلوده میکند و اکثر اعضاء بدنش را تحتالشعاع
خود قرار میدهد و طفل دچار تب، بیاشتهائی، بیخوابی و بیقراری میشود
و اگر ادامه داشته باشد طفل دچار ضعف، بیحالی و کموزنی میشود.
تل گیری از نظر علمی
دکتر خدادوست مسول طب سنتی در وزارت بهداشت در پاسخ به این سئوال که آیا تلگیری مجاز است یا خیر، گفت: از نظر آناتومی یکسری حفره در حنجره افراد وجود دارد که ممکن است غذا در آن گیر کرده و منبع عفونت شود و تا زمانی که این منبع عفونت از بین نرود بیماری خاتمه نمییابد.وی ادامه داد: تلگیرها با اقداماتی که انجام میدهند این منبع را از حنجره خارج میکنند اما اکنون ما قصد داریم طی یک طرح تحقیقاتی با همکاری یک تلگیر و یک متخصص گوش و حلق و بینی مشخص کنیم که آیا این عمل علمی است یا خیر.
نکته: البته امید به نظر مثبت دادن به این روش های آسان ،بی هزینه و مفید
از نتایج این تحقیقات بعید هست ولی تا همین جای کار را پذیرفته اند مهم هست.متأسفانه طب آلوپاتی هیچ درمانی جز دادن آنتیبیوتیک و قرصهائی از این دست برای این مشکل ندارد. لذا تا یک کار فیزیکی بیخطر و بیضرر مثل همان تُل گیری روی طفل انجام نگیرد تمام درمانها بیفایده و یا حداقل طولانی مدت خواهد بود ولی با روش قدیمی تُل گیری که صدها بار برای مردم تجربه شده است در مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه طفل به آرامش رسیده و درمان خواهد شد.
موضوع تل گیری از نظر علمی ادامه دارد.
نظر حکیم دکتر حسین روازاده که دارای مدرک پزشکی عمومی از دانشگاه تهران به شماره نظام پزشکی ۵۸۲۹۰ را از سایت ایشان در خصوص سوالی که در مورد قاروق شدن بچه توسط یکی از کاربران پرسیده شده بوده است را میخوانیم.
پرسش: نظر شما راجع به سنگ گلو (به قول ترکها قاروق) چیست آیا واقعا از نظر پزشکی پذیرفته است؟
پاسخ: بله در طب سنتی با انجام یک حرکت و مانور رفع مشکل می گردد.
این کار به تل گیری (تُل) مشهور است که در مطب نیز انجام می شود.
بعضی مواقع بچه ها که مخچه آنها کامل نشده است و عمل بلع را کامل انجام نمی دهند، غذا در سینوس هایشان می نشیند و پایین نمی رود که با تل گیری دفع و خارج می شود. در برخی مواقع افردای نیز که سینوسشان باز و گشاد می ماند در بزرگسالی نیز دچار این مشکل می شوند و به اصطلاح قاروق شده است و باید تلش را بگیرند.
برای بچه ها باعث استفراغ و تب نیز می گردد.
حال با این مطالعات تصمیم شما برای اینکه چاره ای برای کودک خود بیندیشید بسیار مهم است.
اپلیکیشن تولگیران به مناسبت اعیاد شعبانیه به مدت یک هفته به صورت رایگان در اختیار کاربران عزیز قرار گرفته است . پیش از این اپلیکیشن تولگیران به مبلغ 25 هزار تومان از طریق فروشگاه اینترنتی شرق هاست برای فروش عرضه شده بود که به دلیل استقبال شما عزیزان فقط به مدت یک هفته به صورت رایگان عرضه میشود . لازم به ذکر است درآمدهای ناشی از فروش این اپلیکیشن صرفا جهت تحقیقات میدانی این روش طب سنتی مصرف خواهد شد. در این اپلیکیشن ضمن درج تجربیات شما آدرس افراد مطمئن و مورد رجوع مردم در شهرستانهای مختلف درج میشود تا ان شاءالله رنج کمتری دچار نوزادان و کودکان این سرزمین شود . برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمائید.